De podcast

weergegeven: 1-10 van 12 resultaten

2.1 Eenzaamheid, depressie & de game die ons geneest (haha grapje)

Ja ja, hè hè, we zijn terug! En beter dan ooit tevoren want we trappen dit seizoen meteen stevig af, met z’n vijven. Lindsay, Jelle en Samuel van Het Verbond vertellen over de game die zij maakten. Met een nare gebeurtenis als aanleiding en een project dat in een paar weken af zou zijn, komen ze nu 2,5 jaar later vertellen over De Stad van de Vergeten Mens. Een online spel waar er, zolang je maar nieuwsgierig bent, deuren opengaan en je ontroerende, mooie, tragische en humoristische verhalen te horen zal krijgen. Speel minigames, stel vragen en slenter (of skate) door De Stad van de Vergeten Mens.

Speel hier: monumentvoordevergetenmens.nl 
Of kom 11 mei live spelen! Tussen 10-16 uur ontmoet je Samuel, Jelle en Lindsay in de Botanische Tuinen van Universiteit Utrecht. Daar staat dan het Monument voor de Vergeten Mens 😉

Luister je mee naar onze podcast over het leven, (queer) liefde en ziekte?

Instagram: https://www.instagram.com/mankemensen
Facebook: https://www.facebook.com/mankemensen
www.mankemensen.nl
mankemensen@gmail.com

6. Houdt Instagram je ziek? Diagnose wedstrijdjes & erkenning op het internet

https://youtu.be/gntA1zRtCOE

Alweer onze derde gast, Anita (@eendagsvlinder)! Ze komt vertellen over haar ervaring met een eetstoornis, depressie en persoonlijkheidsproblemen. Hoe ze hiervan herstelde, gevoeligheden die ze nog wel ervaart en hoe ze daarmee omgaat. We bespreken hoe een platform zoals Instagram kan bijdragen aan zowel herstel als het in stand houden van mentale ziekten en stoornissen. Hoe bepaal je wat je wel en niet deelt, vergelijk je jezelf met anderen of ga je wedstrijdjes aan om te kijken wie er ‘ziek genoeg’ is? Anita deelt de beste do’s en dont’s!

Instagram: https://www.instagram.com/mankemensenpodcast/
Facebook: https://www.facebook.com/mankemensen
www.mankemensen.nl
info@mankemensen.nl

5. Validisme, impertinente vragen van vreemden & coole multifunctionele wandelstokken (om mee te slaan bijvoorbeeld)

Vandaag hebben we the and only Fleur te gast! Ze verteld over haar spierziekte, de weg naar een diagnose en de struggles die ze erdoor ervaart (o.a. irritante vreemden die vinden dat zij er ook iets mee moeten). We hebben het over de term (geïnternaliseerd) validisme, over waarom je Fleur niet ongevraagd moet helpen opstaan en welke vragen OKÉ of NEE zijn. ?
Oja, ons geluid is van andere kwaliteit dan gewend omdat we eens iets nieuws probeerden lol.

Instagram: @mankemensenpodcast
Facebook: MankeMensen
www.mankemensen.nl
info@mankemensen.nl

4. Hoezo, welke kast?! Mannen die van je ijsje willen likken, labels en (gebrek aan) coming out


We hebben onze eerste gast: Jennifer! We hebben het met haar over labels. Want zijn ze (on)nodig, superfijn of juist beperkend? Hoe was onze coming out, zaten we überhaupt ooit IN de kast en hoe reageerde onze omgeving? Daarnaast benoemen we wat voor- en nadelen we binnen onze vrouw-vrouw relatie ervaren. Met tot slot een heerlijke (en o zo onbekende) queer filmtip van Jen: Call Me by Your Name ?

Een podcast over (queer) liefde, leven en ziekte.

Instagram: @mankemensenpodcast
Facebook: MankeMensen
www.mankemensen.nl
mankemensen@gmail.com

3. Stoppen met eten, serieuze gesprekken & aanstellerij

In deze aflevering gaan we in op Sophie’s psychische ziekten. Hoe en wanneer besefte ze dat ze ziek is, welke invloed heeft dat op dagelijkse basis en welke rol speelt het binnen onze relatie? Verder tippen we een prachtige docu: Too Young to Die

Een podcast over (queer) liefde, leven en ziekte.

Instagram: @mankemensenpodcast
Facebook: MankeMensen
info@mankemensen.nl

2. Lepeltje lepeltje, zelfspot & inclusieve wenskaarten

Lepeltje lepeltje, zelfspot & inclusieve wenskaarten

In deze aflevering gaan we in op Sascha’s chronische ziekten. Wat betekent dat op dagelijkse basis en hoe gaan we hier binnen onze relatie mee om? Ook brengen we jullie weer een mooie tip: inclusieve wenskaarten van Inclusicards!

Een podcast over (queer) liefde, leven en ziekte.

Instagram: @mankemensenpodcast
Facebook: MankeMensen
info@mankemensen.nl

Sascha

HALLO! Ik ben Sascha, 25, student cultureel erfgoed. Vanaf mijn geboorte leef ik met een enthousiast hoofd en een lichaam dat dat door ziekte niet kan bijbenen. In mijn tienerjaren werd ik zieker en na een jarenlange zoektocht en medische probeersels ben ik inmiddels heel dicht bij een nieuwe diagnose. Dat is tegelijk heel fijn en eng.

Naast ziek ben ik nog heel veel andere dingen. Het liefst schrijf ik de hele dag gedichtjes, leer ik songteksten uit m’n hoofd en maak ik playlists op Spotify. Ik wilde later als ik groot was wereldverbeteraar worden, leef vegan en mijn tweede huiskamer bevind zich in Amsterdamse theaters en bioscopen (Cineville life). Na mijn studie wil ik verder in ‘museumland’ om gebouw, collectie en aanbod toegankelijk te maken voor iedereen voor wie een museumbezoek niet zo vanzelfsprekend of onbezorgd is.

Met onze podcast wil ik samen met Sophie een kleine bijdrage leveren aan een toegankelijkere wereld door taboes, stigma’s en hokjes aan diggelen te praten.